مقایسه قیمت قارچ در ایران و سایر کشورها
کشت و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای توانسته است به عنوان یکی از مشاغل پر درآمد در دنیای امروز جایگاه ویژه ای کسب نماید. اما برای اینکه بتوانید از این راه به سودهای منطقی برسید، باید در مورد قیمت گذاری قارچ اطلاعات کسب کنید. به همین دلیل در این مقاله از وب سایت پارسی قارچ قصد داریم به بررسی قیمت قارچ در ایران بپردازیم و با قیمت قارچ در کشورهای مختلف مقایسه کنیم.
تفاوت قیمت قارچ در ایران با کشورهای دیگر
در صورتی که بخواهید به حوزهی تولید و فروش قارچ وارد شوید، باید ابتدا در مورد عوامل تأثیرگذار بر قیمت قارچ در ایران اطلاعاتی کسب کنید. عواملی که بر این قیمت تأثیر مستقیم دارند بسیار متعددند. با این حال برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
- کیفیت قارچ
- محلی که در آن تولید قارچ را انجام میدهید
- میزان محصول نهایی شما
- کمپوست مصرف شده برای تولید قارچ
و …
قیمت فعلی قارچ در ایران در نیمه دوم سال 1401 از سوی تولیدکننده، حدود 60 تا 70 هزار تومان است. البته قسمتی از این مبلغ به دلیل سردی هوا و لزوم استفاده از وسایل گرمایشی در فضاهای تولید و پرورش قارچ است. همین قارچ در خرده فروشی ها با مبلغ حدوود 70 تا 75 هزار تومان به ازای هر کیلو به فروش می رسد.
آیا قیمت قارچ در ایران نسبت به بازار جهانی بالاتر است؟
با توجه به اینکه درآمد های ناشی از صادرات به نرخ دلار در کشور بستگی دارد، بنابراین نمی توان یک زقم مقطوع بر حسب ریال برای صادرات قارچ در نظر گرفت. ضمن اینکه قیمت قارچ در هر کشور ممکن است با کشور دیگر متفاوت باشد.
با این حال آنچه که همواره صادق است این موضوع است که قیمت قارچ در کشورهای دیگر همواره بیشتر از ایران است. اما در نظر داشته باشید که برای صادرات قارچ باید هزینه هایی را نیز انجام دهید که اگر بدون دیدِ مناسب نسبت به این موضوع به این کار اقدام کنید، ممکن است نه تنها سودی عایدتان نشود، بلکه متضرر نیز بشوید.
به عنوان راهکارهایی اساسی برایِ دستیابی به سود بالاتر در صادرات قارچ، موارد زیر می تواند به شما کمک کند:
- بازار صادرات قارچ خشک شده را بررسی کنید. این محصول با توجه به ماندگاری بالا، نیازی به حمل هوایی ندارد.
- تولید قارچ کفیر میتواند نسبت به قارچ معمولی برای شما درآمدزایی بیشتری داشته باشد.
- سعی کنید با بهرهگیری از آخرین تکنولوژیها، راندمان تولید محصول خود را افزایش دهید.
- قارچ بلانچ شده جزء محصولات پرطرفداری است که هم قیمت آن نسبت به قارچ معمولی بالاتر است و هم نیازی به حمل هوایی ندارد.
موضوعی که احتمالاً برای همه ی تولید کنندگان قارچ جذابیت بالایی دارد، صادرات قارچ و کسب درآمد های دلاری از این راه است. با این حال اگر قصد چنین کاری را داشته باشید، باید به نکات متعددی توجه داشته باشید.
البته به نظر میرسد درآمد دلچسب دلار از راهِ صادرات قارچ، ارزش تحمل سختی راه را داشته باشد. در ادامه به 3 مورد از مهمترین نکاتی که در صادرات قارچ باید به آن توجه داشته باشید اشاره شده است:
- قوانین بهداشتی کشور مقصد
اگر چه شما باید برایِ تولید یک محصل خوراکی حتماً از سازمان غذا و دارو مجوزهای لازم را دریافت کنید، اما این مجوز صرفاً برایِ توزیع محصول در داخل کشور ایران اعتبار دارد.
برای صادرات به کشورهای دیگر ممکن است علاوه بر این مجوز، به برخی از مجوزهای دیگر هم نیاز داشته باشید. به عنوان مثال کشور روسیه ظرفیت واردات سالانه 200 هزار تُن قارچ را دارد و بهدلیل روابط سیاسی مناسبی که بین ایران و این کشور قرار دارد، میتواند به یک بازار مناسب برای صادرات قارچ تبدیل شود.
اما در همین کشور قوانین بهداشتی و قوانین مربوط به استفاده از کودهای مجاز، بسیار سختگیرانه تدوین شدهاند.
- فاصلهی مکانی تا کشور هدف
یکی دیگر از مواردی که در صادرات قارچ باید به آن توجه داشته باشید، موضوع فاصله ای است که با کشور هدف دارید. نکته اینجا است که قارچ اصولاً محصولی با پتانسیل بالا در فاسد شدن است.
به همین دلیل است که اگر قصد داشته باشید تا قارچ تولیدی خود را به کشوری مانند روسیه صادر کنید، لزوماً باید از باربری هوایی استفاده کنید.
اما در صادرات قارچ به عراق و یا کشورهای همسایه که فاصلهی کمی با ایران دارند، به راحتی میتوانید از روشهای زمینی برای ارسال قارچ استفاده کنید.
- بسته بندی مناسب
وقتی صحبت از صادرات به میان می آید، حتماً باید دقت بیشتری بر روی کیفیت محصول داشته باشید و یکی از مواردی که برای رسیدن به محصول با کیفیت بالاتر لازم است، بستهبندی اصولی محصول است.
این موضوع همچنین بر روی برندینگ شما نیز اثر بالایی دارد. بنابراین حتی اگر در ایران میتوانستید محصول خود را به صورت فله و با بسته بندی نه چندان مرغوب به بازار عرضه کنید، اما این موضوع به هیچ عنوان در بازار بین الملل پذیرفته نیست.
جمعبندی
بازار قارچ در این سال ها به یکی از بازارهای پررونق در ایران تبدیل شده است. کیفیت قارچهای ایرانی باعث شده است که ایران جزء 6 کشور برتر در زمینهی تولید قارچ شناخته شود.
بنابراین ورود حوزهی تولید و فروش قارچ میتواند برای شما سودآوری بالایی داشته باشد؛ بهخصوص اینکه امروزه با توجه به مناسبات سیاسی ایران با کشورهای منطقه، راه برای صادرات قارچ نیز باز است.
اما برای اینکه بتوانید قارچ خود را در ایران به فروش رسانده و در گامهای بعدی به فکر صادرات آن باشید، باید در مورد قیمت قارچ در ایران و عواملی که در این قیمت مؤثرند اطلاع کامل داشته باشید.
در این مقاله از وب سایت پارسی قارچ در این باره توضیح دادیم و به نکاتی که برای تولید و سودآوری در تولید و فروش قارچ نیاز دارید اشاره کردهایم.